hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > Nyheter > Nyheter fra 2013 og frem til idag...
januar 2016: 

Altfor lenge siden sist, litt over ett år. Mye har skjedd siden da, det meste fåregår jo på face om dagen, men nå følte jeg trang til å skrive mer enn bare ett innlegg på face...

Mye nytt ja....hodet er fullt av nye tanker etter stevnet idag.
 
Så har vi "debutert" i FCI kl3, det nye eliteprogrammet.
En ting er at det er tre "helt nye" øvelser, men at det skulle være såååå mye nytt å tenkte på visste jeg ikke. Jeg var jo å så på et stevne for en uke siden på Vestlandet, ennå følte jeg meg såååå uforberedt på mye. Har jo tross alt over 20 års erfaring i eliteringen, men det hjalp ikke mye idag.
Dette er mine erfaringen/opplevelser fra stevne idag, jeg har mye å lære.  
 
Først har jeg lyst til å dele litt av den i infoen vi fikk på briefingen.
 
Nytt: det er ikke lov å "hjelpe" hunden opp i riktig startstilling "opp" med hånden lengre.... UPS, vi fikk beskjed om å bare stille opp, så startet øvelsen. Det var litt stressende, for i alle år har man liksom kunnet stille seg opp, bruke hånden litt for å få hunden litt mer opp og fokusert mot oss før vi starter. Dette var ikke lov lengre!
Så informerte man som vanlig om de forskjellige øvelsene, og her gjelder det å henge med, her sa de bl.a. man skulle ha ståmoment etter kjegle på den nye øvelsen, det fikk ikke jeg med meg der.... Kommer tilbake til dette etterpå.
Det ble ikke informert om dette før man tok øvelsen, altså bare på briefingen.
Så fikk vi streng beskjed om at vi selv måtte huske på å gi beskjed om vi hadde stå eller dekk i ruta før vi tok ruteøvelsen når vi var i ringen! Av erfaring kan jeg nå si at det er fort gjort å glemme det!
Håper dommerne i fremtiden kan minne oss litt på det i en overgangsperiode....
En annen sak jeg kom på under fellesøvelsen og fikk spurt om er følgende scenario : tidligere i ruteøvelsen, om man måtte ha en ekstra dirigering dekket man hunden for å redde karakteren. Hva nå, når vi har sakt at vi skal si stå først? Jo, etter litt debatt med dommerne ( Svein og Øystein) fant de ut at den ståkommandoen man gir ikke regnes som ekstra kommando, så da må man si stå der og!
 
Så til min konkurranse idag.
Jeg syntes vi hadde god kontroll på de nye øvelsene, de gikk på mange måter bedre enn forventet.
 
Den nye fellesøvelsen gikk bra, Pondus satt fint, dekket nesten/halvveis på Monica sin kommando ( Chili var ved siden av oss;) så vi endte opp med godkjente 10 og 8!
Her kom det inn, det med å ikke hjelpe hunden i utgangsstilling med hånda. Jeg tenkte jeg holdt hendene mine i kors bak på ryggen for å ikke bruke de, det var ikke lett å få justert opp Pondus, her må det trenes. Han satte seg med en labb liksom litt langt frem, så det å justere inn det uten å bruke hånda var litt uvant. Man vil jo gjerne ha de litt høyt opp før fellesøvelsene....
 
Inn i ny ring og den helt nye rundt-øvelsen. Vi stelte oss opp, og jeg følte med en gang at Pondus hadde en god forståelse av øvelsen! Konk.leder leggene ut apport, og plutselig kommer jeg på at jeg ikke har fått noen info om hvilket moment vi skal ha etter runding;) forsiktig spør jeg, og får forklart stå. Pondus løper flott ut og rundt, fin stå, får beskjed om venstre/tett hinder. Dirigerer Pondus, han bommer litt på opptaket, noe som gjør at apporten triller langt inn mot midtstreken og det ble umulig å rekke å si noe hopp, så desverre en 0 på den øvelsen! Selv føler jeg at det var litt uflax, æsj, men sånn er det jo i dette gamet!
Kjempefornøyd egentlig! Følte liksom vi klarte øvelsen.
! Så husk å få med dere hvilket moment dere skal ta før øvelsen starter!
 
Så tilbake i ring en, apportdirigering gikk kjempebra, fikk 9. Så avstand, denne er jeg i en prosess med, testet ny kommando for stå, det fungerte bra, selv om vi fikk litt trekk for den nå er vi på vei til noe der tror jeg. Fin avstand, fikk 8,5! Ikkeno fremdrift! Like uvant å ikke kunne bruke hånden ved oppstart! Ennå jeg tar ikke på han eller noe, bare styrer han litt. Uvant!
Så var det fri ved fot! Pondus går fint, på slutten under bakovermarsj, som også er nytt, kjente jeg det skjedde noe, han var litt skjev ett steg men jeg skjønte jo ikke hva som var skjedd ennå. Vi går videre, så skal vi gjøre vendinger på stedet. Jeg kjenner Pondus spretter litt opp og står veldig skjevt og rart med det ene benet! Hva skjer? Jo en lang bit Gaffatape fra rundt-markeringen hadde satt seg fast på bakbeinet hans😱😳!  Svein ber meg bryte å ta den bort. Det var ikke lett, den satt bom fast! Var redd jeg skulle rive av poten når jeg dro. Heldigvis gikk det greit! Vi fortsatte foten, men da var jeg mentalt et annet sted! Vi fikk 9 tross fot med tape;)
 
Så ny ring. Ingen apporter eller noe å trekke ved bordet her, så jeg entrer ringen.
Første øvelse z, den gikk greit, 8 fikk vi, jeg markerte visst litt...hm! Skjerpings!
Så den nye ruta! Vi steller oss opp, føler jeg også at Pondus har en god forståelse for for å løpe ut! det gjorde han, nydelig rett ut, fin stå. Videre rett i ruta, jeg kommanderer stå, idet jeg skal si dekk hører jeg en høy dekk fra den andre ringen og Pondus dekker sekundet før jeg sier dekk. Så en tyvstart der.
Kjempefornøyd med den øvelsen, fikk bare 5. Jeg får trekk fordi jeg ikke hadde gitt beskjed beskjed om stå eller dekk i ruta, litt tyvstart på dekken og at jeg vrir på hodet når jeg kaller inn. Øystein mente det ikke var nødvendig å vri på hodet i hallen idag da det ikke var så mye støy! Vel, gammel vane for det får vi jo alltid lov til....jaja! Øvelsen og Pondus var jeg knallfornøyd med, ikke meg selv!
Innkalling var super, 9, med kommentar fra Øystein flotte momenter! Bra!
Så neseprøve. Pondus plukker opp feil pinne først, så riktig, men da blir det jo en 0! Isj.....Denne øvelsen har vi faktisk aldri nulla på et stevne før!
Vel, poengmessig er ikke noe å skryte av, men jeg føler vi er på rett vei!
 
Etter stevnet står vi å prater litt med dommerne, om bl.a. at det er fort gjort å glemme å gi beskjed om ståkommando i ruta! Det var ikke bare meg idag;)
Fikk da høre at jeg entrer ringen for tidlig. Jeg gikk inn i ringen på eget initiativ, som vi alltid pleier. Jeg sa høyt ved bordet at her er det jo ikke noe å trekke eller noe sånt, så jeg gikk mot starten av z. Glemte da å si ifra om ståen I ruta I farta. Når jeg skulle ta ruta kunne jeg sakt det der også, men er jo ikke vant til dette ennå. Mye å tenke på.
 
Vel, jeg må bare huske på å notere meg momenter på “rundten” , Z, avstand heretter, og å gi beskjed til dommer om STÅen.
Vi må dra hjem å trene på å stille opp uten å bruke hender!
Yoho, vi gleder oss til neste stevne, forhåpentligvis litt mere forberedt!  13.10.2014

det koster å satse…
 
For andre gang så skal Pondus og jeg få den ære av å representere Norge i et mesterskap i Stockholm. Vi legger ned utallige timer i treningen, det er jo det som driver oss videre. Det er jo det som er gøy! Og tenk, dette er min 3. hund jeg deltar med i Nordisk mesterskap i Stockholm:) 
Men så er det all reisingen ifm det å klare å kvalifisere seg da. Denne gangen har jeg vel sluppet litt billig unna, da jeg kun deltok på 2 av 4 uttaksstevner (var på ferie og hadde kurs på to av de) Det ene stevnet var rett borti her, kun 10 min kjøring. Luksus!!!! Stavanger, flybillietter etc koster, selv om jeg nå var såååå heldig å få bo hos Line. Denne gangen hadde jeg ikke noe å klage på. Klarte å komme med tross at vi lå langt nedpå rankinglista.
Så var det all reisingen når vi skulle kvalifisere oss til VM i sommer. Første uttaksstevne i Bø, togtur fra Hemsedal til Oslo (fordi det er midt i vinterferien), haiker med Hege til Bø, kjører tur retur samme dag for å spare penger= utslitt deltaker etterpå! Neste Nkk Kristiansand; masse kjøring, hotellutgifter…jadda. Så nkk Ålesund: flybilletter til hund og eier, godt vi gjennom årene har blitt kjent med mange, for vi fikk bo hos Anne Cecilie. Ennå godt vi fikk rankingpoeng. Jeg kunne skrevet et helt kapittel om VM, men det er egentlig ikke temaet her. Har ikke turt å regne på hva VM egentlig kosta…. 
Men det jeg ville frem til, jo, vi skal til Nordisk mesterskap! Kjempegøy. Gleder meg masse. Gleder meg til å reise på tur med nye lagdeltakere, det er alltid gøy! Alt er tilrettelagt på nordisk, det er så mye lettere å reise til et nordisk enn til VM. Kennelklubbene reserverer hotell, det er oftest ikke så lange reiser. Vi skal jo «bare» til Stockholm.
Sjokket er stort da jeg en dag, TILFELDIG, kommer inn på en side på SKKs facebookside hvor det står at hotellet koster 2000,- kr natta (om det er enerom ellert dobbeltrom har ikke noe å si) 2000,- kr = minimum 8000,- i hotellutgifter!!!!! (det er trening fredag, så vi må nesten komme torsdag, og vi har for lang reisevei til å kjøre hjem etter stevnet, som sikkert ikke er ferdig før i 5 tiden. )
I og med at dette er like før jul, hadde vi planlagt å reise en dag før å få med oss julemarkedet i Stockholm. Tja, blir et dyrt julemarked….
Vi alle fikk sjokk om prisen på hotellet. Da dukker spørsmålene opp: hva får vi i støtte ?? Tidligere dekket jo NKK reise og opphold til Nordisk. Det gjør de ikke lenger. Etter litt sjekking, finner vi ut at det NKK dekker nå, er deltakeravgift (!) gallamiddag og 900,- kroner!!
Vi er så heldige at vi får litt støtte fra Lpnorge. Men der er det nesten ingen inntekter om dagen, så det blir vel max 2500,- som sist vm i støtte derfra. 
Dvs jeg får dekket 3100,- kroner til nordisk. 
Noen får støtte fra klubbene, men i min klubb er det mange kriterier for å få støtte, man må bl.a. delta på flere dugnader, noe jeg desverre ikke har tid til i den hektiske hverdag med to hockeygutter som trener hver dag. Dog er støtten derfra kun på 1500,- så det hadde ikke hjulpet så mye. 
Summa summarum, dette å være med på et landslag KOSTER !! Mye mer enn jeg egentlig har råd til. Jeg må ha enerom, altså 8000,- i bokostnader, + mat hver dag…. + reise (bil tur retur stockholm) tja, vil egentlig ikke regne ut hva jeg kommer til å bruke, men MYE blir det. 
Enden på visa var at jeg sjekket litt priser på alternative overnattingssteder. Kom over et hotell 15 minutter unna stevneplassen til under halve prisen. Etter noen runder på Facebook med laget, har vi nå blitt enige om å bytte hotell og personlig sparer jeg 5000,- kroner på det. Tenk om jeg ikke hadde trykket på den siden på Facebook…. 
Tror det blir julemarket på oss alikkevel, vi kan om ikke annet kikke litt, for vi har ikke så mye penger å bruke, vi må jo ha noe til all reisingen for kvalifisering til neste år…. august 2014: 


Pondus gikk strålende i VM, vi endre på en fin 23 plass av 100 deltakere, knappe 1,5 poeng unna en finaleplass...

IMG_9198.jpgIMG_9148.jpgIMG_9141.jpgIMG_9152.jpgIMG_9192.JPG
Har lyst til å skrive litt om min VM deby med Pondus! 
 
Pondus til VM liksom....? Husker når han var ca et halvt år, jeg dro hjem fra en trrening like før jul, og tenkte at jeg aldri kommer til å klare å få den hunden til å apporter! Han ville gjerne løpe etter den, men legge seg ned å tygge på den! Inn til meg med den? Nei, det skulle han ikke! Så under innlæring av ruta! pondus tenkte at det haster vel ikke å komme seg ut dit, uansett hva jeg gorde, gikk han ut! Jeg kan nevne mange slike øvelser! Men jeg er vel ikke den som gir opp med det første! Ikke med det andre eller tredje heller! 
Vel, i en alder av 5 år, kom en hyggelig telefon fra landslagsleder om vi ville være med på landslaget og dra på tur til VM i Finland! 
I år var vm midt i juli! Hallo, midt i min ferie! Utrolig nok var det den eneste uka jeg ikke skulle noe! Så en optimal oppladning kan jeg vel ikke si at jeg fikk! Jeg var i syden i to uker, når jeg kom hjem og var supermotivert til å trene, 3 uker før VM, fikk jeg meg en på tryne! Pondus var såååå tung etter å ha levd livets glade dager hjemme! Heldigvis gikk han seg til etter etpar trer treninger! 
Så var det duket for ny ferie, en uke på DanaCup i Danmark!  Pondus måtte jo bli med så jeg fikk trent! dag ivar jogger lange turer hver morgen med han, og pgs vsrmen måtte jeg vente med å trene til langt på kveld, sånn midt i krillkosen i 9-10 tiden! Ja hva gjør man ikke for å få trent! Hadde noen fine treningnger både på stranda og på en lokal forballbane der vi bodde! Atpar ganger fikk keg fin hjelp sv en Pilippa, takk for det Phillippa! Så var det viderr til en uke i Sverige! Gutta mine skulle på hockeycamp i Lysekil! Så da googlet jeg opp lysekils brukshundklubb og fikk noen flotte treninger der ! 
Men all treningen var jo alene, uten medhjelpere og kommandanter! Men jeg følte vi fikk mange fine treninger allikevel! 
 
Så var det duket for avreise til Finland! Jeg møtte Monica og Malte på Gardermoen, og med samme fly skulle også kjellaug og Flis og Hege! Heldigvis var det mye ledige plasser på flyet så vi fikk satt oss sammen! Aldri har vel en flytur gått så fort? 
Vel freemme på hotellet og klare for insjekk! Men OBS, la igjen bagen min med alle verdisaker på flybussen! KRISE! Helsigvis kom bussen tilbake med bagen i...puh! 
Dagen etter kom den ene deltakeren etter den andre! 4 av oss dro en tur til byen, greit å få med seg litt kulturelt også! I nydelig sommervær tuslet vi rundt i byen, fikk sett lit severdigheter og et marked ved havna! Helsinki er en fin by! Ikke så mye shopping, og vi fant vel heller aldri de koselige spisestedene Heldinki sikkert har å by på....
 
På kvelden samlet laget seg til middag! Bord var reservert på hotellet! Hotellet visste jo at det var mange besøkende, men de hadde ikke tid til å servere oss! Vi ventet 20 min før vi fikk bestilt drikke. Etter ennå 20 minutter hadde vi prøvd pent å søprre om å få bestille mat, men de svarte bare surt, kommer snart! Makan til service? Kjempedyr var resturangen også! Og når vi etter 40 min fortsatt ikke hadde fått noe å drikke og ikke fått bestilt, da gikk noen av oss! Ikke gidder jeg å bruke 500 "- kroner for så dårlig service! Line, Aina, og jeg gikk! Eh. moren til line og Aina samt Liana også da ( liana er Lines baby) ut av hotellet, vi trodde de andre ble med, men nei, da stod vi der aleine😝 tja, hva gjorde vi nå....? Ikke flyst av resturanter blandt flyplasshotellene akkurat....  Når jeg var med på nordisk mesterskap med tigern for sikkert 5-6 år siden bodde vi på nabohotellet! Det var ikke bra service der heller daM men heldigvis, nå hadde de fått nytt kjøkken der! Vi fikk mat og drikke kjempefort, og møtte laget til møte etter mat! ( de fikk mat de som ble igjen også😉)
Drakter ble delt ut, morgendagens trening ble avtalt! 
 
Når man reiser sånn på tur, er man jo alltid veldig spent på hvordan stevneområdet og ringene ser ut! Som seg hør og bør, tar vi bussen inn til stevneområdet. Og vi var ikke alene om å ta bussen man blir tilbudt! Like kaos hver gang! Førstemann inn, noen med flykasser, heldigvis finnes stoffbur! Men nå det morsomme.... Plassere meg selv, Pondus, en tre ingssekk og et stoffbur på ett sete! Jadda! Godt man har hyggelige hunder rundt seg! Men soesiell fin oppladning er det ikkeM ca 20 minutter etter blir vi lesset av, like mye kaos nå! For nå vil jo alle se hvor vi skal væree under dettte VM! Vel, så lett var det ikke, bussen drar, og ingen vet hvor vi skal! Sa jeg at det er 30 grader varmt.? 
Så blir vi stående der en evighet, for fortsatt vet ingen hvor vi skal! Etter en halvtimes tid i sola, får vi beskjed om å gå bortover... Og ja, Nå er jeg glad for mitt lette stoffbur! Vi trasket og gikk en evighet, før vi ankom en stor og fin, men varm hall! To flotte ringer, god plass til utøverne! Dette ser bra ut! 
 
Finland trener først, så var det vår tur! 43 minutter eller noe hadde vi, siden vi var 9 deltakere! Man får tid ettersom hvor mange deltakere det er på laget! Det er litt ulikt hvordan landene benytter sin tid i ringen! Noen vil være der en og en, noen deler seg opp i grupper! Så kommer Norge, ser sikkert ut som kaos, men det er en god plan på treningen allikevel! Jeg fikk gjort kjempemasse! Det er alltid greit å teste ut underlaget, apporter, og ikke minst var det blå kjegler på like blått teppe! Riktignok tepiet de litt hvitt på kjeglene, men veldig synlig var de ikke!  Tror slle hadde en fin trening!
Vm gikk jo på medseområdet i helsinki, men ikke en eneste cafe så vi! når vi holdt på å, dø av sult, gikk jeg bort til en av konkuranselederene og spurte om det virkelig ikke finnes en cafe som er oppe her? Joda, rett bak hallen! Der var det deilig mat! 
Etter alle landene hadde trent, var det åpningsseremoni! Det er mye hundene skal igjennom dagen før de skal gå VM. Inn i ringen, marsjeeende til megahøy marsj! Jaja! Stå å høre på taler, det gikk heldigvis ganske fort! 
Taxi hjem til hotellet det tok 3-4 dager å huske navnet på😝 Rantasipi eller noe,  fore hunder og ikke minst oss selv! Bord var nå bestilt på nabohotellet😊! Det ble en tidlig kveld, mye som skal forberedes! Kutte opp pølsebiter, fylle opp vannflasker med godter i! Sørge for at lagdresser etc, ligger klart, mentalt forberrde seg til VM! 
 
Opp grytidlig og spise en deilig frokost! , vel, har vel smakt meg bedre før, men kalrer å spise greit allikevel! Vi som skulle gå den dagen,hadde bestilt taxi. Hadde jo allerede betalt for bussen alle dager, men vil slippe den påkjenningen! taxien kjørte oss nesten helt inn i hallen! Deilig! Nå var airconditionet igang så det var heldigvis ikke så varmt der lengre. 
Først ut fellesøvelser. Pondus virket i fin form, tror jeg fikk 9,5 på dekken, og han satt som en prest og fikk 10 på sitt. Dette var nesten en av de høyeste poengene denne dagen, så vi startet bra:)
Først ut av de norske var Line med Harry! De gkk et flott program, trygt og sikkert. Det er aldri lett å være førstemann ut, hverken mtp å ikke få sett andre går før deg, men ikke minst det at dommerne veldig ofte er ganske strenge i sin karaktergivning. (min personlige mening;)
Lillian og My fikk jeg ikke sett, for de gikk like før meg. 
Etter felles, begynte jeg virkelig å fokusere på alle øvelsene. Jeg satte meg ned først ved den ene ringen, alene. Studerte alt som skjedde. Var det noen feller man ikke umiddelbart så? Jeg studerte dommere og hva konk.lederne gjorde. 
Så neste ring, her så jeg umiddelbart at flere hunder ikke fant ruta, men løp til det punktet man kom inn i ringe, der var både hinder og starten på innkallinga. Til avstandskommanderingen hadde de en lystavle. Denne tørrtrente jeg mye på, for å få den inn i kroppen:)
Så tok jeg med Pondus ned utenfor det hjørne ruta var, og lot Pondus se en hund som løp inn i ruta. Man vet jo aldri om det har noe å si, men ingenting skulle være uprøvd idag!
Så kjørte jeg Pondus på avstandskommanderingen samtidig som en utøver gjorde det. De 3 sekundene gikk fort, glad jeg fikk prøvd med hund også:)
 
Så nærmet det seg min tur, jeg hadde vært veldig rolig og hatt full kontroll hele dagen. Følte meg kjempeforberedt. Når vi ventet utenfor ringen før det var vår tur, lå vi på gulvet å koste litt. så strammet vi oss opp, og entret VM ringen!
 
Første øvelse var neseprøve. Ikke vår favorittøvelse, men Pondus leverte en helt OK øvelse. Litt dårlig tempo, men fant fint riktig pinne. vi fikk tellende 6,5, han måtte ikke gått over pinnen en gang liksom;)
Så fri ved fot. Her hadde jeg full kontroll. Pondus gikk så fint. fikk 8,25 :)
Så var det apportdirigering, helt ok apport, holdt nesten på å gå til midtapporten men Pondus tok seg i det. fikk 8 på den. 
Så Z-en, stå-sitt-dekk under marsj. Pondus gikk en vanlig fin z tror jeg, fikk 8. 
Så var det inn i ny ring. Her måtte vi gå gjennom en lang tarm mellom ringene, langs bordene/skrivere og andre ting. Jadda, Pondus syntes alle de som var der var såååå morsomme, til slutt måtte jeg ta tak i halsbåndet hans for han hoppet opp på alle. Godt ikke dommerne var i det strenge humøret, for egentlig er det jo ikke lov å holde i halsbåndet. Vel, det gikk bra!
Inn i ny ring, metall over hinder. helt vanlig Pondusøvelse, fikk 8,5
Så innkalling, den syntes jeg var knallbra, fikk 8.
Avstand neste øvelse. Da fikk jeg nesten tårer i øynene. Pondus utførte øvelsen som en drøm. de som kjenner oss, vet hvor mye jeg har jobbet med den øvelsen!!!! Vi fikk 8,75!! Juhu!!!
Siste øvelse var ruta. Den var knallfin. husker når jeg gikk tilbake til utgangspunktet, og jeg ropte på Pondus, da kom tårene!! Vi har klart å gå gjennom uten store feil, det var mitt mål. Vi fikk 7,5 på øvelsen.
Flinke Pondusgutten! Gå gjennom en VM debut uten store feil. Jeg må si vi gikk ett av våre beste stevner. Ponengene ble 263,25 som seg hør og bør på et mesterskap øser de ikke ut akkurat. Uansett poeng, jeg tror aldri jeg kan bli like fornøyd igjen!!!!!
En vegg av noske utøvere møtte meg  når jeg kom ut av ringen. Sååå hyggelig! 
Puh, blir sliten bare av å skrive om dette:) 
 
Hva skal jeg si, 263 poeng er kanskje ikke den mest fantastiske poengsummen, men jeg var strålende fornøyd!!
IMG_9223.jpg
 

10.6. 2014

PONDUS ER TATT UT PÅ LANDSLAGET I LYDIGHET OG SKAL TIL VM I FINLAND I AUGUST!
IMG_8056.JPG

Hva skal jeg si, dette var litt mer enn forventet for et halvt år siden!!

Som jeg skrev under her, en uke før Bø, vi skal prøve os spå uttaksstevnene til VM! Jeg må vel si at etter Bø, så var motet helt i bånn. Pondus sytnes det var (unnskyld utrykket) dritvanskelig !! Ingen morsom start på uttaksstevnene. Det hører med at flere hunder slet der inne, men for oss var det en real nedtur! Pondus viste tydelig at han ikke likte seg der, så en kjempedørlig poengsum ble det. 

Etter en ukes tid, var det bare å stå på å trene igjen. det er ikke til å stikke under en stol at man gir litt opp etter en sånn erfaring, men noen av oss gir oss aldri! Hehe. Vi trener på hver mandag i Follohallen og en gang eller to i Kløftahallen gjennom vinteren.Nkk Kristiansand nærmer seg, og vårt mål for stevnet er å gjennomføre uten at han syntes det er ekkelt. DET KLARTE VI! Vi ble nr 4 med ca 285 poeng ! Det var morro. 
Det er jo det som er så gøy med hund, etter en motbakke kommer det alltid en opptur!

Etpar uker etterpå bar det avgårde til Ålesund med Monica og Malte. Her har Moica blogget et kjempefint innlegg om vår tur som er verdt å lese.
Her beskriver hun hva en konkurransehund må tåle før et stevne. Blir ikke mindre vi skal gjennom til VM. Deilig å se at hundene tåler det. 
se http://monicawickstrom.no/blogg/

IMG_7902.jpgIMG_7908.JPG
IMG_7909.JPGLitt av hvert å oppleve før et stevne:) Flytur og busstur er en del av oppladninga noen ganger;)


For vår del endte NKK Ålesund med en fin 4 plass, 276 poeng. Her fikk Pondus en liten ekkel opplevelse på apportdirigeringa, han reagerer på noe, stopper opp, jeg må ha en ekstra dirigering, men han løser oppgaven og vi ender med en 7-er. Det som før satte Pondus helt ut, klarer vi nå på jobbe oss gjennom med en fin attityd. 
Det er da det er gøy å trene videre:) 

IMG_7911.JPGNicky, Malte, Pondus og Yatzy på en deilig kveldstur
IMG_7959.jpgIMG_7963.jpg
På noen flyplasser får man ha med hundene gjennom innsjekking og sikkerhetskontroll, faktisk helt ut til flyet. På gardermoen leveres de "som spesialbagasje" og vi sier hade før sikkerhetskontrollen. Vet ikke hva som er best... ganske slitsomt å gå med hunden på resturanter og toaletter og andre nødvendige ærender....

Pondus og jeg var meldt på stevne på Ekeberg. Deilig å gå noen småstevner av og til, bortsett fra at det aldri er få påmeldt på småstevner lengre. På det lille kveldsstevne på Ekeberg var det bare 19 påmeldte i elite... jaja. Som vanlig går Pondus og jeg sist.  Syntes Pondus leverer veldig bra, vi får dog bare 275 poeng eller noe, men jeg er kjempefornøyd. Det var en varm kveld. Fin ring, hyggelig stevne:)
IMG_7994.JPG
Ellers har jeg fått dilla på å lage halsbånd og seler til minigris.... vel sistnevnte kom på forespørsel, den funker vist kjempebra. Her ser dere Pondus og grisen Pondus med ny sele. 
IMG_8159.jpgpondus og pondus.JPG
IMG_8087.JPGVM båndet!!!

Mest morro å eksprementere med forskjellige hundebånd. Her er et lite utvalg...
IMG_7840.JPGIMG_7706.JPGIMG_8071.JPG

Til helgen skal vi på landslagssamling. Det skal bli sååå gøy. Man kommer alltid hjem med masse påfyll, og kjempeinspirert til å trene videre. Ikke minst er det veldig sosialt og deilig å komme vekk en helg. 
Samlingen er på Hove leir på Tromøy som vanlig. Nå er vi jo lommekjent der, har vel snart bodd i alle husene der føler jeg. 
Helgen etter skal Monica og jeg ha en summercamp - et kurs over flere dager. Det blir også morro. 

Så var det NM, det skal jeg blogge om en annen dag, om ikke så lenge.....

ha det så lenge10.2.2014
hva, har jeg ikke skrevet her siden Bjerke (for oss som lever i LP-transen så er det vel like beskrivende som å skrive et halvt år)
Bjerke er jo en evighet siden!!!!.....
Vel, høsten gikk virkelig over all forventning stevnemessig, 
282 på Stovner sitt stevne (vant elite)
294 (tror jeg) på stevne på Slitu i oktober/nov. Vi vant her også!
Så gikk jeg prøvehund på nordisk mesterskap, det gikk kjempefint!!
2014 startet veldig bra, litt dumt med to dekker på innkalling, men endte med 277 og en andre plass.
Bare en ukes tid til BØ - første uttaksstevne mot VM i Finland. Vel, vi skal nå iallefall prøve oss..... Tur til Bø blir det på tross av vinterferien i Hemsedal. Pondus og jeg får kaste oss på toget så vi kommer hjem for å rekke stevnet....

Så er det endelig en landslagsleder på plass, så vi har søkt på samling! spennende å se om man kommer med. Det har jo vært helt stille på samlingsfronten i flere år. (bortsett fra de rekruttsamlingene jeg har hatt ansvaret for da)

jeg skal prøve å oppdatere litt oftere enn sist år.....har akkurat holdt på med ny hjemmeside til Lpnorge, så er nok å ta tak i... joho!


10 sept.

Denne sommeren har virkelig flydd fort, jeg hadde ambisjon om å holde siden her litt mer oppdatert, men men.
Sommerferien ble ganske hektisk, først to uker på deilige Kypros. Så noen dager hjemme, helg på Havna hotell, noen dager hjemme før avreise til Danmark og DanaCup for Magnus, så direkte til Sverige, rettere sakt en uke hockey-treningscamp for gutta i Lysekil, begge gutta på is en uke i sommeren. Så noen dager hjemme før en langhelg på hyttetur på sørlandet, så nok en hockeyuke for gutta hhv på Jordal og på Lørenskog. OG SÅ VAR DEN FERIEN OVER.

Så veldig mye trening har det ikke blitt i sommer akkurat. Men vi kom igang litt før NKK Bjerke meldte sin ankomst...
40 hunder med i elite, to fine ringer, dagen måtte jo bli bra. 
Pondus gikk virkelig strålende i første ring. Masse fine øvelser. (innkalling, rute, apport og avstand)
I neste ring var Pondus litt mere dempet, og syntes neseprøven til slutt var veldig vanskelig, der fikk vi "bare " 7...
Men kjære vene, vi endte opp med hele 282,5 poeng (samme som i NM kvaliken forøvrig) og det holdt til en finfin 6 plass og vi fikk med oss også 4 rankingpoeng. (det spiller jo ingen rolle for oss, for vi skal jo ikke gå flere uttaksststevner, men morro lell )
nkk oslo 2013.jpg

Etpar uker etter var det duket for Stovner hundeklubb sitt stevne på Kløfta. 
Litt hjemmebane er det selvsakt (selv om det var mange måneder siden vi var der sist) men med 20 deltakere denne gangen også. Syntes alltid det er mange med i elite, jeg klarer aldri å finne småstevner med bare noen få deltakere på...?
Denne gangen fikk jeg ikke helt den gode følelsen på foten, det dro jeg nok litt med meg videre i konkurransen. Fikk liksom ikke helt flyten. Men vi endte NOK EN GANG PÅ 282,5 POENG
så tallet er tydeligvis 282,5 !! hehe...
IMG_6476.jpgIMG_6479.JPG
ikke få premier å ha med hjem fra Stovner...


Nå har jeg ikke meldt på flere stevner, men vi trener på, og finner vel på noen stevner før jul.... 
Idag hadde vi store planer om å reise til Monica å trene, Grete skulle også bli med. Det er uker siden vi planla dette. Igår kveld så jeg på værmeldingen, og det skulle bøtte ned hele dagen både i Oslo og Tønsberg, så sent igår fant vi ut at vi skulle finne en annen dag. Det har jo ikke regnet siden før sommeren føler jeg, så var liksom ikke helt motivert for å trene i regn. MEN, har det regnet idag???? NEI... var vel ikke meningen med turen da...

Neste uke skal Magnus på hockeycup i Karlstad i Sverige, fra torsdag til søndag. Onsdag setter jeg kursen for Kronbacken. Det er altfor lenge siden sist.... blir hyggelig med noen dager hos Heidi igjen. Har også en treningsavtale med Madde og Seven så det blir nok hyggelig!!

Sees plutselig;)3.6.2013

Pondus kom på 10 plass i NM !!!!

La meg begynne med starten, dvs. 9 mai, etter forrige stevne. Jeg må si at jeg var helt overbevist om at jeg IKKE skulle gå NM ! Pondus hadde jo lagt seg på de to siste stevnene, da noen klappet rundt ringen... Det kommer jo til å skje rundt NM ringen. Jeg var i tankeboksen en stund, det er jo min interesse å drive med lydighet, det er mitt valg, ikke Pondus sitt. Hvor mye skal man presse en hund til å bli med på det jeg har lyst til, når man ser at det er noe hunden ikke liker....
Det han ikke liker er jo menneskemengder som heier og roper ! Øvelsene liker han jo veldig godt:)

Så bestemte jeg meg for å gjøre noe. I og med at det var på fotballkamp han ble skremt (som jeg har skrevet om tidligere) så bestemte jeg meg for at han SKULLE sitte på fotballkamper mens folk heiet! Det var grusomt for han. Stakkars...andre foreldre lurte litt på hva jeg drev med når jeg holdt på på sidelinja mens gutta mine spilte kamper.... jeg ba folk om å kaste godis til han mens de heiet for å gjøre heiing til noe positivt! jeg kastet hele vaffelhjerter når han satt når de heiet. For de første gangene la han seg momentant ned når de heiet! Forrige uke satt han i mange minutter av gangen uten belønning. DA bestemte jeg meg for at vi starter NM.
Men med eneste mål at han skulle ha en bra opplevelse. Jeg regnet med at han skulle legge seg på sitten. (men man håper jo han ikke gjorde det såklart)

Så ankom vi NM tiiidlig lørdag morgen, for jeg hadde andre startnummer. Passet meg kjempegodt! Men for en ring som måtte oss.... blomstereng og 10-15 cm høyt gress... men forsåvidt ellers fine ringer da. Godt lagt opp øvelsene.
kvalifisering til NM....
Bilde 1.jpg

I første ring gikk vi først en flott fot - fikk 9 på den:) Så apportdirigering. Den var ikke lett, mange som bommet da det var veldig høyt gress. Vi fikk 8, en fin apportering egentlig! 
Neste ring var det neseprøve, den fikk vi 8,5 på. innkalling fikk i 9 på:) så z som vi fikk 9 på:)
Så siste ring, ruta første øvelse der, det var fin så vi fikk 9, metall over hinder fikk vi 9 på, og til slutt avstand med ryggen til alle folkene og telt - værste cenario for Pondus... Uff, grua meg til den.... 
Men Pondus lå så fin og uberørt av det bak, gjorde en for meg suveren avstand som vi fikk 9,5 på!!!!!!!! wow!!!

Så mange timers venting før alle fellesøvelsene, og vår værste øvelse til slutt. Men jeg følte at Pondus hadde hatt en fin attityd, så jeg håpet jo det skulle gå bra. 
I varmen, inn i fellesdekk. Den gikk superbra, 10. Så sitten...... kom tilbake etter to minutter og ser at Pondus sitter helt uberørt - vi får 10 !!! For en seier for meg!!!! Tanken med press på fotballbanen ga resultat. Det var jo sååå lett å sitte i en lp-ring...... !!!! Yoho!!

Det holdt til 282,5 !!!!!! Jeg var strålende fornøyd. Tanken på finaleplass var liksom ikke tilstede. Det hadde jeg aldri forventet.... Men vi ble nr 13 i kvaliken. 
Som jeg hadde diskutert med Nina så var det beste vi tenkte for Pondus at han gikk gjennom uten store feil, men egentlig at det var best for han å slippe å gå i finaleringen med alle dommere og konkurranseledere i ringen..... 
Men jeg hadde jo klart å komme med, så vi kunne jo ikke si nei... så vi motiverte oss til å gå imorgen, med samme utgangspunkt, gjøre det lett for Pondus!!

Søndagen kom - NM finale!!!!!

Innmarsj...uff - husker ifjor at han ikke likte seg under innmarsjen. Her var det bare å gjøre det beste ut av det. Det gikk veldig bra, han syntes det var gøy faktisk !

Så hadde jeg trukket start nr 14 - dvs siste nr, siden en hadde løpetid. 

Aller først - fellesøvelser ! 9,75 på sitt og 10 på dekk !!! Yess !!!

Første øvelsene var metall over hinder; 8,5 så innkalling...og hva gjør Pondus på innkallingen: dekker to ganger.... (jeg har lært at man aldri skal kommentere andres feil ja, for nemlig både Pink og Fame la seg to ganger på innkallinga på kvaliken ! Skal aldri kommentere det igjen...) Får 6,25.
så ruta, den var kjempefin, litt tull på innkomst da han løper litt lenger enn der jeg er, får 8,25.
Og så går vi fot, en nyyyydelig fot, men får bare 8,5...jaja.

Så etter lunsj går vi inn som nr 5 (vi lå på en 10 plass etter første seksjon)
Først ut apport med dirigering: mange som feilet her og da det er så høyt gress. Men den klarte vi nå også; 8,25.
Så Z: her misser vi sitten, han er vist på vei til å sette seg, men ombestemmer seg. han var ganske tung når jeg startet øvelsen og det var første moment. vi får 6,26.
Neseprøve, uff, her tenkte jeg igjen at dette blir ikke lett... ja jeg vet man ikke skal ha negative tanker i hodet, men målet mitt er jo tross alt å gjøre dette til en fin opplevelse for Pondus.... 
neseprøven legges like ved teltene, og med en rad av dommere og ringpersonell på den andre siden. jaja. 
Men utrolig nok gjør han denne fint. litt dårlig tempo ut, og ønsker litt mere trøkk inn, men nydelig søk, får 8,25.

Så - jeg hadde gruet meg litt til avstanden, 4 dommere og 3 konk.ledere i en bue bak hunden.... Uffda.... vet Pondus hater det, og det viser han tydelig på trening når jeg trener på det. Jeg kommanderer dekk, går ifra og tenker litt på hva jeg skal gjøre hvis han har lagt seg i flat dekk og ikke liker seg der... 
Men når jeg snur meg, ligger han helt fint med ørene frem og lurer på hva han får for kommando :)))))))) Yoho!!! En superfin avstand gjør han !!!! alt er jo relativt, men jeg mener han ikke kunne gjort den bedre. sikkert litt fremdrift og kan ha kjappere momenter - MEN HAN GJØR DET MED FLOTT ATITYD !!!! 
Tror aldri en 8,5 på avstand har føltes bedre !!!!!!
Jeg kunne ikke jubla mer om jeg ble norgesmester tror jeg !!!

Vi ender opp med 258,5 poeng. Det skulle vise seg at holdt til en 10 plass.

Uten mine gode treningskompiser Nina, Hege og Anne Berit og Monica hadde vi aldri klart å prestert det vi har gjort denne helgen. De har villig stilt opp som heiagjeng på stevner, (uten å skulle gå selv) de har støttet meg, hatt troa, diskutert løsninger i det vie og brede !!Foret Pondus etter avstandskommanderinger så det har tytt ut av øra på de:) 
Tuuusen takk !!!

Gratulerer så mye til Line og Harry, som for 3 gang blir norgesmestere. De leverte et strålende program begge dager. Soleklare vinnere. Imponert  over dere Line!!
Siv med unge Vips ble nr 2, morro!!!
Så gratulerer så mye til Monica, som ble nr 3 med Malte. De gikk flott to dager på rad!!! Utrolig morro!!!
Må jo nevne Kjellaug her, som går et strålende løp med Flis på søndag, blir nr 2, men øyeblikket før premieutdeling får beskjed at de er disket for at Flis tisset i ringen på vei ut etter alle øvelsene... Dette sier de ikke noe om før like før premieutdelingen. For en behandling av deltakerne ?? Det ble en trist premieutdeling! 
Pondus derimot, hadde det gøy på premieutdelingen;) Det er bra!!

Men på en måte ble det et NM full av oppturer og nedturer! Arrangementet tror jeg er det dårligste noen gang, mtp. gress og bulkete bane. Nå hører det med til historien at de som NKK leier av hadde hatt en dobbeltbooking, så man må jo gjøre det beste ut av det. Det fløt bra mellom ringene uten nevneverdig ventetid. Det er jo bra. 
Det er jo alltid noen som får karakterer man stusser over på stevner, men jeg setter pris på at dommeren følger med på fellesøvelser, og ikke på andre ting! Men sånn er det alltid i NM, man får de poengene dommeren viser. Det er alltid sånn ;)
Så Pondus sin flotte attityd! Den gleder jeg meg veldig over, og gjør så man føler seg motivert til å trene på videre:)

Her er fullstendig resultatliste i Finalen:

Bilde 2.jpg

Bilde.jpgFlinke Pondus!!!!

9 mai:

Stevne i Nannestad idag. Et koselig fint "lite" stevne tross 13 med i elite!

Noen ganger er 0-er mer irriterende enn andre ganger. Egentlig var den det i dag også, når jeg kom tilbake fra fellessitt og fant ut at Pondus igjen hadde lagt seg :((  Lufta går litt ut av en, og ikke minst siden han gjorde det samme for en uke siden. Hm....
MEN - etter å ha snakket med Hege som var tilskuer og fulgte spesielt med på Pondus siden hun også så det sist, fant vi ut grunnen ! Og da er det jo såååå mye lettere å takle. 
Jeg har jo sliti lenge med at Pondus syntes menneskemengder er vanskelig, og jobbet bra med dette på avstanden! Det har jo gitt resultater! Han ble veldig skremt på en fotballkamp ifjor høst, da noen like ved oss tutet med en sånn sirene eller hva det heter 2 meter ved siden av oss, der stod det folk tett i tett og heiet og klappet samtidig. Dette har han dratt med seg. 
Det som var så fint idag, er at Hege følger med på hvor folk er, hva som skjer utenfor ringen etc for å se hvorfor han legger seg. Det fikk jeg ikke noe svar på i Moss.
Men idag, så står det ganske mange like bak Hege, som riktignok sitter like utenfor vår ring. De fulgte med på ringen ved siden av. Og tydeligvis gikk det veldig bra i en øvelse, for da plutselig ut av intet heier jo selvfølgelig disse veldig mye og klapper og lager mye lyd. Da legger Pondus seg. Det blir plutselig litt likt det han ble skremt av.
Det fine med dette, er jo at da blir jeg full av energi for å finne ut av hvordan jeg skal ta tak i dette, og prøve å løse problemet. Vi må snu heiing og klapping til det positive! Nå har vi snart en plan klar!!

Resten av programmet gikk Pondus veldig bra:) Det er jo godt at det andre fungerer:)
Fellesdekk: 9,5 (flytter en labb)
fot: 8,5  - Arild kommenterte 3 skjeve sitter - ellers nydelig! jaja!
z: 9
innkalling: 9 (nydelig)
ruta: 8 (litt slumsete på siste delen på fot, men ellers er jeg veldig fornøyd
apportdirigering: 9
metall: 9 (nydelig, lurer litt på hva du trekker for noen ganger Arild, alle utafor lurte veldig på hvorfor jeg ikke fikk 10?)
neseprøve: 8,5. Flott neseprøve, men noe rart skjer når jeg bøyer meg for å ta imot pinnen! Pondus holder ofte pinnen med fortennene, og løst. Når jeg idag skal til å ta tak i pinnen, åpner Pondus opp munnen litt tidlig, noe som gjør at pinnen paller ned, men Pondus var utrolig kjapp og fanger pinnen i lufta mens han sitter, løfter opp hodet og avleverer pent til meg!
Det var litt av en reaksjon!!!!!
Avstand: 9 :)

Endte opp på en 5 plass med 1 premie og 257 poeng. Fornøyd med å klare en 1 premie med en 0:)

Det var et veldig hyggelig stevne idag, hyggelig atmosfære. Veldig mange kjente var med. Syntes det var spesielt morro at ViviAnn med rotweiler Fabo vant eliten med 268 poeng! Grattis Vivi!!

Har desverre ikke noen bilder, men så at Isabella var klar med kameraet utenfor ringen, så lkanskje vi får noe derfra etterhvert!
Takk folkens for en fin dag!!
2 mai:

Stevne i Moss, en lang og kald erfaring rikere;

Jeg har alltid likt Moss sitt stevne 1 mai, og har gått på det stevnet i alle år føles det som.... Tror det aldri har vært så kaldt som i år, men det var sol, men iskald vind. Tror heller aldri det har regnet ? 
Vi hadde deilig oppmøtetid kl 12. Men stevnet var bare litt forsinket, så vi i elite kom ikke igang før kl 15.00 !!!! 3 timer forsinket? Det går ikke ann!

Tror det var 11 med, vi hadde atpåtil aller siste startnr. Vi begynte med felles. Pondus la seg på sitten godt over halvveis uti tiden:((( grrr.. etter hvert stevne sier jeg til meg selv at jeg MÅ bli flinkere til å trene fellesøvelser, men det er jo så kjedelig. Men nå MÅ jeg!!!!! Han er jo ikke glad i flagrende telt etc, det var jo det der....  0 på den:(
Dekken gikk greit, litt urolig, vi fikk 9.
Fri ved foten føltes veldig bra - fikk 9:) men fikk masse skryt av den etterpå, det er jo hyggelig:)
Så z, når jeg skulle kommandere sitt, kjente jeg at jeg var helt tørr i munnen, så noe sitt kom aldri ut... så han stod. Ellers var dekk og stå nydelig, fikk 6,5. 
Min beste innkalling ever!!!! 9 ! (vet egentlig ikke hva han trakk for, jevng og flott tempo også helt inn, råe momenter) vel...
Ruta, 8... fin kon, sendte til ruta, men han stoppet opp(?) vet ikke helt hvorfor,  dirigerte han fint videre. Veldig bra ellers. 
apport, 9 den var knallfin syntes jeg. Har trent på innkomster i det siste og det virker:)  !!!  sier bare en hyggelig (på plass) mes jeg ser på kon når han kommer inn på plass:) 
metall: 10 :))))) det er bra for her har han også vært treg inn, det var han ikke nå:)) Yippi!
neseprøve: 8, når jeg snur meg så finner jeg nestenn ikke pinnene, de var lagt ut langt til høyre!! ca 45 grader fra den retningen jeg stod i.... vel... Pondus løper innom en kon på vei ut, hm... men han tar seg selv fort inn og løper til pinnene. Flott søk og resten var nydelig:) flott innsitt igjen:) Jiha!!!!
Så avstand.... hvorfor i all verden MÅ alltid avstanden være klin oppi telt, og helt inntill ringbånd? ikke mer enn 3 meter til siden for teltet, når jeg gikk to skritt bak Pondus etter øvelsen, måtte jeg en meter utafor ringen???? Er det virkelig mulig? Hvert eneste stevne jeg har vært på er avstandskommandering helt oppi teltet....
Vel Pondus hadde en grei avstand, litt trege momenter for det blåser veldig i telt og mange folk rett bak. fikk 8. 

Endte på "bare" 241 poeng, men ble faktisk nr 4 !! 
Det er lenge siden jeg har sett Amira gå så bra som hun gikk i går, knallbra Maren. Vant på 290.
Bajaz og Trond på en fin 2 plass og morro med Hege og Shankly på 3:)

Hege og AnneBerit tok turen til Moss og heiet oss frem etter beste evne. Takk til dere, det føltes godt å gå i ringen og føle supporten utenfra:) 

Var hjemme kl 20.00 igår, tok sin tid, men vi var innom Mækkærn med Maren og Hege en liten tur da. 

Nå er det bare å trene på, nytt stevne om en uke idag, torsdag neste uke i Nannestad:) Ny dag og nye muligheter:)) 


16 mars:

Sist helg var Nina og jeg på langtur, denne gangen for å gå på kurs! Jessica og Christa hadde tatt turen fra Finland til å lære vestlendingene litt nytt! For en stund siden så nevnte Nina at hun skulle være med som observatør på kurset som Synnøve arrangerte. Jeg fikk skikkelig lyst til å bli med jeg også! Men selvsakt var det fult, og ventelister. Jeg glemte hele kurset, men i vinterferien kom en hyggelig melding fra Synnøve: Det var noen avbookinger så det var plass! Yippy!
Jeg har jo vært på kurs hos jessica tidligere og var veldig fornøyd:) Christa har jeg aldri vært på kurs med, så det gledet jeg meg til. Christa ble jo tross alt verdensmester nå i år med Tigersønnen med det fine navnet Tending Able Tiger;)

Fredag morgen satte Nina og jeg kursen over fjellet. Jeg har ikke kjørt over Haukelifjell før, men fjellet viste seg fra sin beste side, strålende sol og tørre fine veier:)
ALY_2325.JPGALY_2344.JPG
Turen gikk veldig fint, vi kom frem mens det ennå var lyst nok til å finne frem til Kjellaug. For oss som ikke er så vant til fjell og daler på den måten, følte jeg vel litt at vi kjørte opp og ned, hit og dit, rundt flere fjorder og ennå flere fjorder.... og så omsider - fant vi frem:) Skikkelig vårstemning !

Kjellaug møtte oss med deilig fiskesuppe og hyggelig skravling til langt utpå.... 
neste dag var vi selvsakt klare for kurs, heldigvis begynte ikke kurset før kl 10:) Litt teori før vi kjørte opp til den kunstgressbanen jeg hittil bare har sett 1000vis av bilder av;)

Vi ble inndelt i to grupper, og vi hadde jessica første dag. Vi jobbet mest med avstand, neseprøve og litt z...
Mange fine tips å få med seg:) Det er gøy på kurs!

Etter kurset var vi innom Synnøve en tur og fikk verdens beste kyllingsuppe. Godt med noe varmt etter en kald kursdag! Nydelig vær, men iskaldt...
Så hjem til Kjellaug og champis,  hjortestek, vin etc...!! Mmmmm...

Neste dag var det Christa sin tur. Her tester vi litt finsk variant av neseprøve. 
 
ALY_2574.JPGALY_2580.JPG

Pondus løste disse variantene veldig bra! Det var mange fine tips å få med seg, litt for mye å notere ned her! Christa og Jessica anbefales! De har mange fine varianter av øvelsene, og er veldig flinke til å overtrene hundene sine:) 
Jeg syntes jeg har vært flink, spesielt med Tigern, men ser jeg kan utfordre Pondus mer og mer. Det vil jo skape trygghet på stevner!

Kurset gikk så altfor fort, plutselig var det avreise hjem, og bare å sette kursen hjemover, rundt fjell og fjorder, mere fjell og svintete veier....
Men turen gikk veldig greit hjemover, det er jo sååååå mye å prate om....

Vel, her hjemme har det gått i 100 siden vinterferien, nå må jeg sette meg ned med stevnekalenderen så jeg får meldt på noe!!